Om oss

T Wennerstens Mekaniska AB är en mekanisk verkstad med kvalificerad legotillverkning av avancerade detaljer i både stora och små serier. Vi är ända sedan starten 1989 leverantör till många kunder, både stora och små, inom många brancher.

Vi utför fräsning och svarvning i absolut toppklass i de flesta metaller och många plaster och tillverkningen är sedan 1995 kvalitetssäkrad enligt SS-EN ISO 9001.

Företaget har sakta men säkert växt sedan starten 1989 och har idag 7 anställda.

Företagets utveckling

Företaget startas

Historien om företaget börjar i och med att Stig Anderssons Mekaniska köps upp och tillverkningen startas och utvecklas under det nya företagets namn.

1989

Flytt till nya lokaler

Företaget köper nya lokaler och flyttar till Värmlands Nysäter. Antalet anställda utökas till 4

1992

Flytt till Åmål

Företaget bygger ny lokal på Förrådsgatan 9 i Åmål. I samband med detta köps nya maskiner och ytterligare arbetstillfällen skapas. Företaget blir tredjeparts leverantör till Volvo och blir certifierade enligt ISO 9001.

1995

Tillbyggnad

Nya investeringar och tillbyggnad av verkstadslokalen.

2002

Nya investeringar och tillbyggnad

Företaget expanderar ytterligare och nya investeringar görs i tillbyggnad av lokaler och inköp av nya maskiner.

2007

Katastrofen ett faktum

Under juli 2007 drabbas företaget av en totalskada genom brand men redan efter någon månad kan verksamheten startas  upp på nytt i hyrda lokaler

2007

Återuppbyggnad

Nya lokaler har byggts upp på Förrådsgatan och inflyttning sker samtidigt som ytterligare investeringar görs i nya maskiner

2008